e-mail fråm Oliver

Styrelsen lägger ut svar från Oliver om e-mail nedan.

 

Det är lite beroende på vad slutkunden har för alternativ i dag. Men om man har det vanligaste alternativet, att man har ett e-postprogram (t.ex Outlook), så kan man med fördel använda den första länken för att lägga till sitt nya Gmailkonto till sin Outlook. Och då behöver man inte göra något åt sina gamla Telia mail eftersom dessa redan finns i programmet (Outlook)

Den andra guiden är till för att flytta kontakter mellan Outlook och Gmail och den tredje är ett gratisverktyg för att flytta sina gamla mail mellan två konton.... om man t.ex bara kör Telia via Webben och vill flytta dessa mail från Telias Webbmail till Gmail eller Outlook mail.

Den fjärde länken är en guide för att skapa ett gratis e-postkonto hos Outlook som också är ett jättebra gratisalternativ.

Den sista guiden är hur man skapar ett Gamil konto samt ett antal länkar i högerkolumnen med hjälptexter för olika åtgärder, felsökningar mm!

 

https://support.microsoft.com/sv-se/office/l%C3%A4gga-till-ett-gmail-konto-i-outlook-70191667-9c52-4581-990e-e30318c2c081

https://support.microsoft.com/sv-se/office/%C3%B6verf%C3%B6ra-kontakter-mellan-outlook-och-google-gmail-12034a90-acbd-4dd4-87db-946815cf55cb?ui=sv-se&rs=sv-se&ad=se#__toc264792824

https://epostflytt.se/

https://outlook.live.com/owa/

https://support.google.com/mail/answer/56256?hl=sv

 

 

Gemensamt bredband för alla medlemmar

Från och med första december har alla medlemmar internet via bredandsuttaget i lägenheterna.

Internetleverantören blir Halebop, och nu bör alla medlemmar ha sagt upp ingångna avtal till 2020-11-30 med internetleverantörer i Bolina2.

I fortsättningen är det Bolna3 som gäller.

 

Internet för enskilda medlemmar upphör 2020-11-30

Brf Piggvaren har bredband anslutet till HSB Bolina 2.0. HSB Bolina är ett operatörsneutralt stadsnät som erbjuder bredband, IP-telefoni och IP-tv.

 

Hur kommer jag igång med HSB Bolina?

Svar: Det finns två sätt:

 

1. Koppla in datorn i bredbandsuttaget i väggen och gå till www.bredbandswebben.se. Följ instruktionerna så är du igång på fem minuter. Om du kommer till en sida som begär inloggning eller kommer direkt ut på Internet så har den som tidigare bodde i bostaden glömt att säga upp sitt Internetabonnemang. Telia bör kunna ta bort den tidigare användaren inom två dygn.

2. Ring den leverantör du vill använda så kopplar de upp önskad tjänst åt dig.

 

Se mer information under FAQ Vanliga frågor och svar.

 

Flera lokala tjänsteleverantörer finns i Öppen Fiber än de som presenteras nedan. På startsidan av Bredbandswebben kan du skriva in din adress (Limhamn Linnégata 3) så får du upp en fullständig förteckning över vilka leverantörer som erbjuder sina tjänster på just vår adress.

Till startsidan hos Bredbandswebben 

Tjänsteleverantörer

lev